Tuesday, June 12, 2018

អត្ថប្រយោជនី៏របស់ខ្ញី


ខ្ញីគឺជារុក្ខជាតិ ដែលបានរកឃើញដំបូងក្នុងប្រទេសចិន។ ខ្ញី ជាទូទៅត្រូវបានគេប្រើជាគ្រឿងទេស មួយ ដោយសាររសជាតិឆ្ងាញ់ ខ្ញីត្រូវបានប្រើនៅក្នុងអាហារផ្សេងជាច្រើន ។ ខ្ញីគឺជា គ្រឿងទេសដែលត្រូវបានប្រើនៅទូទាំងពិភពលោក នៅក្នុងបង្អែម អាហារ និងសូម្បីតែ ភេសជ្ជៈ ។ នៅក្នុងប្រទេសជាច្រើន វាត្រូវបានជាឱសថផងដែរ។
ផលប្រយោជន៏ទាំង ៩ របស់ខ្ញី
  • -ប្រយុទ្ធប្រឆាំង កោសិកាមហារីក
  • -ជួយដល់ការរំលាយអាហារ បញ្ឈប់ការហើមពោះ
  • -បញ្ឈប់ការចាល់អាស៊ីត
  • -បន្ថយការរលាក
  • -ជួយបំបាត់ការឈឺក្បាល
  • -ជួយបំបាត់ការឈឺធ្មេញ
  • -រំញោចចរាចរឈាម
  • -ការពារការឈឺចាប់នៅពេលព្រឹក
  • -សម្រាលនូវជំងឺក្អកឬឈឺក
អត្ថប្រយោជន៍ផ្សេងទៀត
  • -ទំពារ ខ្ញីមួយដុំមុនពេលញ៉ាំអាហារជួយការ រំលាយអាហារ និងជួយអោយមានចំណង់ អាហារ បានយ៉ាងប្រសើរ។
  • វាអាចការពារការក្អួត និងចង្អោរបន្ទាប់ពីការវះកាត់ដោយទំពារខ្ញីមួយដុំ។
  • -បើអ្នកកំពុងឈឺសាច់ដុំ អាចលាយខ្ញីជាមួយរមៀតហើយបិតលើកន្លែងឈឺ យ៉ាង ហោចណាស់ពីរដងក្នុងមួយថ្ងៃ។
  • -អាចផឹកទឹកខ្ញីមួយពែងរាល់ព្រឹក ដើម្បីរក្សាកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម ៕

No comments:

Post a Comment