ជាទូទៅលោកអ្នកទទួលទានអាហាររាល់ថ្ងៃនេះវាមានមួយចំនួនធំដែលផ្ដល់ផលប្រយោជន៍ដល់អ្នកនិងអាហារមួយចំនួនទៀតផ្ដល់ផល់ប៉ះពាល់ដល់សុខភាពរបស់អ្នក ពីព្រោះថាសព្វថ្ងៃនេះអាហារដែលមានសាធាតុគីមីមានគ្រប់សព្វបែបយ៉ាងមិនថាត្រី សាច់ បន្លែ ឬ ផ្លែឈើ ។ ថ្ងៃនេះគេហទំព័រយើងដឹងនឹងលើកយកអាហារ 10 យ៉ាងដែលល្អចំពោះសុខភាពរបស់អ្នក។
១ .ផ្លែប៊រ
ផ្លែប៊រគឺជាផ្លែឈើម្យ៉ាងដែលសំបូរហូបផ្លែមានគ្រប់បណ្ដាប្រទេស។ នៅក្នុងផ្លែប៊រនេះមានផ្សំជាមួយប្រភេទជាតិខ្លាញ់ដែលល្អៗ ដែលខួរក្បាលរបស់យើងត្រូវការ សារធាតុទាំងនោះមានដូចជា Vitamin B, Vitamin C, ចំពោះ Vitamin 2នេះ វាពិតជាល្អសំរាប់ខួរក្បាលរបស់អ្នក។
២ .ផ្លែប៊្លូរប៊រីុ
ចំពោះផ្លែប៊្លូរប៊រីុវិញគឺជាប្រភេទផ្លែឈើម្យ៉ាងដែលភាគច្រើនគឺនាំចូលមកពីបណ្ដាប្រទេសជិតខាង ហើយផ្លែប៊្លូប៊រីុនេះផងដែលគឺមានសារធាតុខ្ពស់ក្នុងការការពារសារធាតុប្រឆាំងអុកសីុតកម្ម ជំងឺដាច់សរសៃឈាម បង្កើន Vitamin C, Vitamin K ។ ហើយប្រសិនបើអ្នកទទួលទានវាជារៀងរាល់ថ្ងៃវានិងជួយការពារខួរក្បាលរបស់អ្នកពីភាពតានតឹងបានផងដែរ។
៣. សូកូឡាខ្មៅ
សូកូឡាខ្មៅផ្សំពីសារធាតុម្យ៉ាងដែលគេហៅថា Flavonols ដែលមានសារធាតុប្រឆាំងនិងអុកសីុដង់និងជួយធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវលំហូរឈាមទៅកាន់ខួរក្បាល។ ជ្រើសរើសនូវកាហ្វេដែលមានគុណភាព ការកាវច្រើនជាង ៧០% ។
៤ .ប្រេងដូង
ប្រេងដូងដូចជាប្រេងដែលមានកំរិតល្អបំផុតសំរាប់ផ្ដល់ទៅអោយខួរក្បាលរបស់អ្នក។ អ្វីដែលពីសេសទៀតនោះគឺប្រេងដូងអាចជួយព្យាបាលជំងឺភ្លេចភ្លាំងបានផងដែរ។
៥. ផ្កាខាត់ណាខៀវ
គ្រប់បន្លែទាំងអស់សុទ្ធតែមានគុណប្រយោជន៏វារៀងខ្លួន។ ដូចជាផ្ដាខាត់ណាខៀវនេះផងដែល វាជួយអោយការចង់ចាំរបស់អ្នកមានភាពមុតស្រួចល្អ។ ហើយផ្កាខាតណាខៀវនេះមាន Vitamin K និង Vitamin C ខ្ពស់។
៦. គ្រាប់ឈូបរត្ន័
អ្នកខ្លះមិនដឹងថាគ្រាប់ឈូករត្ន័មានអត្ថប្រយោជន៏ប៉ុន្នានទេដឹងត្រឹមតែញ្ញុំដោយគ្រាន់តែដឹងថាឆ្ញាញ់ប៉ុន្នោះ។ គ្រាប់ឈូករត្ន័គឺជាសាធាតុុមួយដ៍សំខាន់ក្នុងការការពារខួរក្បាលពីភាពមិនធម្មតានៃប្រពន្ធសរសៃប្រសាទ។
7. រមៀត
រមៀតគឺជាផ្នែកមួយនៃគ្រឿងបន្លែដែលលោកអ្នកយកមកប្រើប្រាស់សើ្ទរាល់ថ្ងៃតែពុំដឹងអំពីគុណប្រយោជន័របស់វាអស់។ ហើយរមៀតជាគ្រឿងផ្សំដ៏ល្អម៉្យាងទៀតក្នុងការប្រឆាំងនឹងការរលាកដែលធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវការបង្កើនឡើងអុកសីិុសែនសំរាប់ខួរក្បាល។
No comments:
Post a Comment